reede, 13. veebruar 2009

Andre Laine: “Tahan, et mind mäletataks” (KaSa...?, detsember 2008, lk 3)

Andre Laine on üks aktiivsemaid inimesi Põlvamaal ja tantsimisega tegelenud päris mitu head aastat. Meie kooli õpilased nägid teda Koolirahuga seotud üritusel Põlva Intsikurmus. Praegu on sul, kallis lugeja, hea võimalus teda natuke lähemalt tundma õppida.

Andre Laine on veerandsajaaastane abielus noormees, kelle hobiks ja tööks on tantsimine. Tema argipäev on täis huvitavaid inimesi, head muusikat ja nalja. Õpilasi on tal seinast seina- karvaseid ja sulelisi 1-12. klassini. Enda iseloomustamiseks ütleb Andre: ,, Paks, kaalun hästi palju. Ei, tegelikult ei ole. Olen seltskondlik, sõbralik ja selline happy face. Korraga tegelen 101 asjaga, sest ainult nii ma elada oskangi.’’

Saavutused, eesmärgid

Oma suurimaks saavutuseks peab see vallatu noormees Koolitantsul laureaadiks ehk võitjaks tulemist ja seda koguni kahel aastal. Andret on näha olnud ka teleriekraanil (isegi “Pealtnägijas”). Eriti meeldejääv kogemus oli aga tantsupeo korraldajate assisteerimine.
Sellest kõigest ei olnud Andrel lapsena aimugi. Tantsida talle toona eriti ei meeldinud ning tantsuringis ei käinud ta ammugi. Tänane särav tantsija vormiti Andrest Kabude (Kagu Kabujalakõsõ) laagris, kust tantsukirg alguse sai. Olles oma tõelise kutsumuse avastanud läks ta õppima TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiasse, tantsukunsti erialale. Andre ülimaks eesmärgiks on korda saata midagi suurt ja ägedat. ,,Loodan, et kui ma surnud olen, jääb minust maha täpp. Tahan, et mind mäletataks,’’ mõtiskleb ta. Selle aasta eesmärgiks on Andre seadnud Koolitantsu finaali pääsemise.

Jätkub KaSa...?, lk 3

Evelin Vals 12B

Kommentaare ei ole: