reede, 13. veebruar 2009

Tahan sulle öelda (KaSa...?, detsember 2008, lk 2)

25. oktoobril toimus Põlva Ühisgümnaasiumi auditooriumis juba traditsiooniks saanud maakondlik etlemiskonkurss „Tahan sulle öelda...“. Tänavune, juba kaheksandat korda toimuv võistlus oli pühendatud lastekirjanikele, kelle juubelit tähistatakse 2008. aastal.

Nagu ikka, oli teretulnud ka õpilasoma
looming. Kõigil osalejatel tuli esitada üks proosapala ja üks luuletus Astrid Reinla, Silvia Rannamaa, Leida Tigase, Ellen Niidu, Heino Välja, Helvi Jürissoni, Asta Kassi, Lehte Hainsalu, Hando Runneli või Kersti Merilaasi loomingust. Ürituse korraldas ja auhinnad pani välja Põlva Ühisgümnaasiumi raamatukogu. Kokku oli võistlejaid 28 ja neid hinnati kolmes vanuserühmas.

Meie kooli säramine

Neljanda kuni kuuenda klassi õpilaste seast paistsid eriliselt silma Maris Lutsar, Eleriin Käo ja Nalong Norman Seeba Põlva Ühisgümnaasiumist, keda premeeriti ka vastavalt esimese, teise ja kolmanda kohaga. Eraldi märkis žürii ära veel ka Liisa Lutteri (Põlva ÜG), kelle väga head esitust varjutas vale autori valik. Eripreemia murdeluule esitamise eest pälvis Evelyn Roositalu (Ahja Keskkoolist) ning värvikatena märgiti ära ka Jaanika Sonbergi (Kauksi Põhikoolist) ja Sirli Kooskora (Ahja Keskkoolist) esitused. Vanuserühmas 7.-9. klass, moodustasid esikolmiku Ingrid Änilane (Põlva ÜG), Greta Pentsa (Krootuse Põhikoolist) ja Eero Sonberg (Kauksi Põhikoolist).

Parksepa eri

Gümnaasiumiastmes pidas žürii esikoha vääriliseks Eliisa Seedret Põlva Ühisgümnaasiumist. Teist ja kolmandat kohta jäid jagama Andre Sikkal (Põlva ÜG) ja Kätlin Piiri (Ahja KK). Esinemiste hindamine gümnaasiumiastmes oli žürii jaoks eriliselt raske, kuna kõik esitused olid väga isikupärased ja küpsed. Siinkohal märgiti ära ka Eneli Valsi suurepärane ja meisterlik esitus, mida kahjuks poodiumile tõsta ei saanud, kuna esitatud proosapala autoril ei olnud parajasti juubel. Žüriile meeldisid väga ka Tõnis Kattai ja Priit Andrejevi (Parksepa KK) esitused, mille eest anti poistele ka „Parksepa eri“ preemia, mille sisu võtab kokku žürii liikme Iivi Lepiku kommentaar: „Kui oleks peas, küll oleks hea!“

Jätkub KaSa...?, lk 2
Maria Kinnunen 12B

Kommentaare ei ole: