kolmapäev, 12. november 2008

KULTUURIHEEROLD (KaSa...?,nr13,veebruar 2008,lk 2)

Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses askeldavad juba mitmendat aastat Põlva noored. Nad tegelevad kõigega alates riidehoiust, lõpetades ürituste korraldamisega.

Kultuuriheeroldite puhul on tegemist Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuse projektiga, kus koolitatakse noori kultuurihuvilisi, et neid kurssi viia ürituste korraldamisega, projektide kirjutamisega ja tehnika süsteemidega, mis hõlmab enda alla nii selle kasutamise kui ka selle terminoloogia. Lisaks teoreetilistele loengutele on ka noortel endal võimalus käsi külge panna nii mõnegi ürituse korraldamisel. Tutvutakse lavataguse eluga ning saadakse täpselt teada, kui palju ühe ürituse korraldamine ikkagi aega ja energiat võtab. Noored on käinud ka uudistamas Tartu Vanemuise teatrit, kus neile tehti pikk ja väga põhjalik ringkäik. Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus on neil aga otsast lõpuni läbi uuritud.
Põhiliselt tegelevad heeroldite koolitamisega Leena Kreitner (Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse turundusjuht) ja Eike Feigenbaum ( Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse direktriss).
Sellest projektist osa võtmine on suurepäraseks võimaluseks neile, kes on planeerinud end tulevikus siduda Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiaga.

Mari Laaniste 12B

Kommentaare ei ole: