pühapäev, 30. november 2008

Reisimulje (KaSa...?, nr 14, mai 2008, lk 7)

Tänavuste abiturientide lõpureis viis nad läbi Läti, Leedu ja Poola Tsehhimaa pealinna Prahasse. Viimane ühine väljasõit linna, mida on võrreldud nii Pariisi kui Veneetsiaga, sai alguse mõned päevad enne kevadvaheaega.

Et Põlvast Prahani on ligikaudu kaks tuhat kilomeetrit ning need läbiti bussiga, kulus seitsmepäevasest reisist kogunisti kaks sihtpunkti jõudmiseks. Terve bussitäis rahvast tundus kergendatult õhkavat, kui ületati Tsehhi piir ning saabumine hotelli oli vaid mõne tunni kaugusel.

Praha tervitas meid päikesepaiste ning äärmiselt sooja kevadilmaga. Loo autorile jättis vanalinna ekskursioon kõige sügavama mulje, kuna tänavad ja hooned paistsid nii väärikad ja uhked, et neist lausa hoovas ajaloo ning möödunud sündmuste hõngu. Kõige kustumatumad mälestused jättis endast Svatý Víti ehk Püha Viituse katedraal, mis kõrgus oma uudistajate kohal nii võimsalt, et peaaegu igast suust kostis aukartust tulvil ohe. Samuti oli omaette vaatamisväärsus Karli sild, mis laius üle Prahat läbiva Vltava jõe. Silda kaunistavad mitmed kujud, millest viimasel kui ühel on oma tekkelugu.

Jätkub KaSa...? lk 7

Eleri Lõhmus 12B

Kommentaare ei ole: