kolmapäev, 20. veebruar 2008

Roppude laulude pealetung (KaSa...?, nr 10, mai 2007, lk 10)

Küsisime õpilastelt ja õpetajatelt, mida nad arvavad roppudest lauludest. Nii alustasimegi tööga. Mõned õpilased arvavad, et ropendamine ja ropud laulud on POPP! Mõned aga mitte. Osadel õpilastel on mobiilid ja MP-3 mängijad roppe laule täis.

Küsisime õpilastelt ka Eesti Kultuurkapitali poolt valmistatud filmi „Tulnukad” kohta. Arvamusi oli erinevaid, mõnedele meeldis, teistele aga mitte. Armida Jõerand arvas, et see film on „räige värk”. Tarmo Salundil hakkas aga „karvastest” kahju. Osad õpilased ei ole seda filmi vaadanudki.
Enamus tüdrukuid arvavad, et ropendamine on halb. Karin Orro leidis, et inimesed ropendavad sellepärast, et nad on sellega harjunud. Jaanika Lohbergi arvates, et inimesed ropendavad, sest nad tahavad olla esimesed. Õpetaja Kersti Kõiv arvab, et ropp sõnavara võib tekkida juba lasteaias, kuid enamusel puberteedieas. Oma roppu sõnavara saab täiendada ka televisioonist, raadiost ja arvutist. Küsisime temalt ka „Tulnuka” filmi kohta. Õp. Kersti Kõiv arvas, et mõne lapse jaoks on see film kihvt, kuid et ligi 25 min jooksul, kuuldes ainult ropendamist ja vaadates nende noorte inimeste elamisstiili, võiks tekkida vastikus, vastumeelsus selle vastu.
Rait Kamber, Karl-Peter Prozes, Karl-Erik Aavik 4a

Kommentaare ei ole: