pühapäev, 29. aprill 2007

C- raamatukoid (KaSa...?, messieri, aprill 2007, lk6)


Tahad teha draamat ja suurt kunsti? On keeli Sinu suus liialt vähe? Reaalained ei istu Sulle? Sel juhul on Sinu õigeim valik just Põlva ÜG keelte- ja kultuuriklass.

Esimene eelis selles harus: pannakse rohkem rõhku keeltele kui reaalainetele. Lisaks kahele võõrkeelele võib omandada ka C-võõrkeele (inglise, saksa või vene keel). Kuna rõhk on just keeltel siis on ka eesti keele ja kirjanduse õpe süvendatud. Lisaaineteks on briti- või saksa kultuur, mis oluliselt avardab silmaringi ja milles õpitakse tundma A-võõrkeele ajalugu ja arengut. Mõeldes tulevikule, tuleb erinevate keelte oskus kasuks, eriti näiteks avalikes suhetes, turisminduses, ajakirjanduses.
On veel lisaaineid: teatri- ja kõneõpetus, mis annavad esinemisjulgust, arendavad sõnaseadmisoskust ja ühtlasi ühendavad klassi. Kõneõpetuse tunnis saab välja öelda oma arvamust läbi kõnede või väitluste. Arendades sõna võtmise oskust ja aidates tulevikus oma seisukohti kaitsta.
Kuna teatriõpetus on ainult humanitaarharu kümnendas klassis ja see on kõigile alati meeldinud, võiks see ka edaspidi jätkuda. Teatriõpetuse tundides pannakse aastaga kokku tavaliselt üks etendus, mida esitatakse kooli auditooriumile või ka maakondlikul kooliteatrite festivalil. Tunnist saadud huvi teatri ja selle tegemise vastu on noori suunanud ka koolivälisteks üritusteks etendusi valmistama. Lisaks arvukatele üritustele ja esinemistele on huvilistel suviti võimalus minna ka Tarsi näitelaagrisse, mis on kõigile osalistele jätnud väga head mälestused.
Lisaks ajaloole on õppekavas ka kunstiajalugu, mis on tohutult arendav meie vaimule, andes informatsiooni eri maade ja kultuuride kunstist ja selle arengust ning laiendades igaühe silmaringi. Väga huvitavalt oskab seda ainet edasi anda õpetaja Maris Tigas, kes räägib meile ka oma reisikogemustest vanadesse kultuurimaadesse, muutes tunnid üksjagu huvitavamaks.
Humanitaarklass on kõige sobilikum just neile, kellele meeldib aktiivselt suhelda ja on huvitatud oma keele ja maailmavaate arendamisest.

Helen Vestla 11c

Kommentaare ei ole: