pühapäev, 29. aprill 2007

"Kammon, reede ju!" (KaSa...?, nr7, oktoober 2006, lk6)

Kõik koolilapsed ootavad pikisilmi jõule, sünnipäeva ja… otseloomulikult õpetajate päeva. Pedagooge peeti sel aastal meeles reedel, 6. oktoobril.

Kogu sagin algas aga juba neljapäeval peale seitsmendat tundi, mil leidis aset võimu üleandmine. Ametisse astuvatele ja „vanadele” õppealajuhatajatele ning direktorile korraldati töövestlus, millest selgus senise juhtkonna ebakompetentsus ning võimuvahetuse vajadus. Algklasside õppealajuhataja Erika Palo kohale asus Helery Puri, keskastme õppealajuhataja Tiiu Miina ameti hõivas Maarja Mälberg ja Aime Soonvald vahetati välja Talis Tobrelutsu poolt. Direktoriks sai Timo Palo. Peaaegu nimekaimud vahetasid päevaks ka autojuhiload. Huvijuhiks sai Katre Põvvat.
Lisaks töövestlusele võis osa saada saatest „Reisile sinuga”, kus noormehe osa täitis Kaido Palu ja neidudeks olid „vanad” õppealajuhatajad. Valitud neiuks osutus Tiiu Miina, võludes härra direktorit oma enesekindlalt sarmikate vastuste ja omapäraselt tõlgendatud ning meisterlikult esitatud variandiga laulust „Mis värvi on armastus”. Auhinnareisiks oli sõit OMA KOJU.
Ürituse lõpetuseks luges direktor ette kõne, milles lubas kõigil õpilastel oma auto küljest mälestuseks ühe tüki võtta ning reede õhtul juhtkonnaga Life’i pidutsema minna, põhjendades: „Kammoon, reede ju?”
Järgmise päeva hommikul võis juba varakult tunda ebatavalist õhkkonda. Õpetajad olid riietatud eksootiliselt, hipilikult või rokkarlikult. Eriti märkimisväärsed olid Aivar Haan ja Maris Tigas, kes kõikjal tähelepanu tõmbasid. Samuti väärivad kiitust abiturientidest libaõpetajad, kellest enamik ei pidanud paljuks endagi välimust veidi muuta. Klass omaette oli Talis „Aime” Tobreluts, kes oma stiilipuhtuse ja veenva esitusega lausa pahviks lõi. Kaugemalt vaadates polnud võimalik kindlaks teha, kas tegemist oli Talise või õp. Aime Soonvaldiga.
Tagantjärele tundub, et üritus üldiselt õnnestus ja tõi vaheldust muidu üksluisesse igaäevaellu.

Kristina Pentsa 11b

Kommentaare ei ole: