esmaspäev, 9. aprill 2007

Mitte mingi tavaline üleskutse (Bonus Track*)


Kui selle artikli peamine mõte sõnastada küsimusena, kõlaks see järgmiselt: ”Miks tulla õppima just Põlva Ühisgümnaasiumisse?” Ühte kindlat ja samas mõjuvat põhjust oleks äärmiselt raske välja tuua, aga miks ka mitte?
Põlva Ühisgümnaasium on maakonna suurim kool. Käesoleval ajal õpib siin ligi tuhat õpilast, õpetajaid on seitsekümmend. Seega seltskonnapuudusest tingitud üksindust PÜG-s tundma ei pea. Õppetöö toimub kahes hoones - algklassidel on oma maja. Kooli kasutada on suur ja uus spordihoone - "Mesikäpa Hall" ja jalgpallistaadion - "Lootos Park". Toitlustamine toimub uues ja kaasaegses sööklas, kus muuseas äärmiselt sõbralik personal töötab :) Koolil on 2 arvutiklassi, igati “eurod” käsitöö-, kodunduse- ja tööõpetuse- klassid. Ka huvialastest tegevustest puudust ei ole, leidub tundidevälist ajaviidet igale maitsele. Kui olete puhkpillimängija või on soovi selleks saada, on puhkpilliorkester kindlasti õige kamp, kellega liituda. Näitemänguoskusi saab lihvida näiteringis, oma eneseväljendusoskust läbi kirjaosavuse seevastu aga meediaringis, mis muuhulgas ka koolilehte "KaSa…?" toimetab. Veidi füüsilisema tegevuse pooldajaile on avatud kergejõustikuring, tantsu-ja võimlemisrühm (neiud) ja C-segarahvatantsurühm. Valikainetena võib menüüst leida ratsutamise, majandusõppe ja käsitöö.
Olgu, aitab naljast! Enamus kohustuslikust osast sai ära vestetud... asugem siis asja kallale! Mis on siis see, mis peaks teie otsuse Põlva Ühisgümnaasiumi kasuks kallutama? Esimeseks asjaks, mis pähe kargab, on ehk fakt, et PÜG on kõige tegijam kool terves maakonnas ja mis muu teeb koolist tegija, kui (oi, kuidas mulle see sõna meeldib!) tegijad õpilased! Teades, et seda kirjatükki mitte igaühele lugeda ei usaldata, olen üsna veendunud, et just teie (jah, teie=tegija) olete see kõige sobivam kandidaat Paul Lehestiku (nimelise) kooli ridu täiendama! Teiseks, mida välja tuua, on muidugi meie kooli suurepärane õpetajaskond, kelletaolist vist (päris kindlasti) teist ei leidu! Ärge nüüd valesti mõistke, see ikka teatava aukartuse ja vaimustusega öeldud! Et teie niigi kiirelt käest kaduvat aega natukenegi kokku hoida, püüan mitte detailidesse laskuda ja ütlen vaid paar sõna, mis võiksid üldiselt iselooomustada meie pedagooge. Need paar oleks siis järgmised: kipa, nummi, änksa ja muidugi ka lahe! Kolmandaks: ma ei usuks isegi, kui oma ihusilmaga näinud poleks... see pole mingi linnalegend! Koridorid on nii suured, et vaid käimiseks neid lausa patt raisata... Oleks lausa ebaloomulik, kui vahetundide ajal igasugused foot- ja school-bagide turniirid aset ei leiaks. Ja eks ole ju mõnusam oma kahe ainetunni vahelist vaba aega (vahetunnid) pigem natukenegi vabadustunnet tekitavas avaras koridoris kui klassiruumis oma istekohal veeta. Taaskord pean teid manitsema ettevaatusele, et vältida valesti arusaamist: võis jääda mulje, nagu ma mingisugusest vanglast räägiks... Ei, see ei ole nii, PÜG pole seda!
Ja olemegi oma aruteluga nii kaugele jõudmas, et vaja otsi koomale tõmbama hakata. Eks ma siis teen kiirelt ja ütlen oma viimased sõnad võimalikult lühidalt ja loodustsäästvalt. (Eks on teie aeg ka üks taastumatu loodusvara.) No teeme siis nii, et ongi kõik! Tulge ikka meie kooli ja olge muidu toredad!

*Seda lugu saab lugeda ainult siit, sest lehte see ruumipuuduse tõttu ei mahtunud.

Taavi Mölder 11b

Kommentaare ei ole: