pühapäev, 29. aprill 2007

Vastlapäev (KaSa...?, nr9, märts 2007, lk3)

Vastlapäev on selline tore pűha, kus kõik lapsed peaksid oma kelgud välja ajama ja mäele minema. Paraku aga olid ilmad tänavu niivõrd kűlmad, et isegi gűmnaasiumiõpilastel oleks sellise ilmaga tagumik kelgu kűlge ära kűlmunud.

Niisiis otsustati kavas olnud liulaskmine, kotijooks, slaalomi suusatamine, täpsusvisked jpm asendada tubasema viktoriiniga, mis toimus meie kooli aulas kolmapäeval seitsmenda tunni ajal.
Esiteks tuli kusagilt kokku korjata viis rűhmaliiget, kes pidid ilmtingimata olema enda klassist. Siis õigeks ajaks õigesse kohta enda taguotsa kohale vedama ja edasise saatuse määras vaid see vähene tarkuseraasuke, mis pika kooliaja jooksul poolkogemata kűlge oli hakanud. Tunnistama peab, et kűsimused olid rasked, kuid tänu oma rűhma abile võis vastuste lehele isegi mõne tarkust väljendava tindipläraka teha.
Kui te juhuslikult oskate öelda, mida tähendab mäll, miks on rasv hea kätele ja mitu koormatäit sõnnikut viidi vastlapäeval põllule, siis oleksite võinud ehk võistluse ise kinni panna... Kokku oli kűsimusi viis, mille vastamiseks anti 15 minutit ja huvijuht lisas ka mõne sõbraliku vihje, mida vastata. Seejärel jagati kätte ristsõnad, mis aitasid aega parajaks teha, kuni selgusid viktoriini tulemused. Võitjad said kringli ja mitte nii väga võitjad said maitsta kringlit, mis pidi kõigil suu seks tegema. Sellega oli tore päev lõppenud ja kõik võisid rahuldatult koju kobida.

Üllar Tobreluts 11b

Kommentaare ei ole: