esmaspäev, 9. aprill 2007

Koolimisside iluduett-duell (KaSa...?, nr9, märts 2007, lk6)

10. märtsil toimub Eesti Koolimissi eelvooruna Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses kahe kooli - Põlva Ühisgümnaasiumi ja Põlva Keskkooli iluduett-duell „Põlva Koolimiss 2007".

Iludusvõistlusel demonstreerivad oma sisemise ja välimise ilu duetti 8 atraktiivset koolitüdrukut, 4 kandidaati kummastki koolist. Põlva ÜG-i esindavad Margreth Adamson, Daisi Tann, Karis Kuusk ja Edi Luuk-Luuken. Eelmisel aastal osales Eesti Koolimissi lõppvoorus Saku Suurhallis Põlvamaalt vaid üks kandidaat, Siret Suits Ahja Keskkoolist. Sel aastal pääsevad Tallinnas klubis Parlament toimuvasse lõppvooru edasi mõlema Põlva linna kooli kauneimad neiud.
Põlva Koolimiss 2007 on üks algava Lilleaasta üritustest - saab ju ka tütarlapsi samastada lilledega – mõlemad vajavad hoolitsust ja head kasvukeskkonda, et olla terved ja ilusad. Neiud peavad omavahel võistlema eelnevalt ettevalmistatud videotutvustuses, sportlikus fitness-voorus ja pidulikus õhtukleidivoorus. Lillevoorus demonstreerivad neiud floristide seatud lilleehteid või -riietuselemente. Fitness-vooru viib läbi ja lavastab aeroobikatreener Elis Naumanis, kes on pälvinud mitmeid tiitleid erinevatelt aeroobikakonkurssidelt. Õhtukleidivoorus saavad tüdrukud kanda tuntud Eesti moekunstnike loomingut. Missivalimiste kogu programmi lavastajaks on andekas noor koreograaf ja tantsuõpetaja Andre Laine.
Missivõistluse korraldamisse ja ettevalmistusse on kaasatud võimalikult palju noori. Oma võimeid saavad proovile panna noored fotograafid, veebidisainerid, kaameramehed, ajakirjanikud ja üritusekorraldajad. Korraldustoimkonda on kaasatud meie kooli õpilased Maarja Mälberg, Kristi Simso, Kadri Pelisaar ja Birgit Jõgeva. Missikandidaate filmib Wolfgang Lang ja kodulehte haldavad Hannes Karask ning Martin Ojaste. Noori suunavad ja abistavad mitmeid iludusvõistlusi korraldanud Eike Feigenbaum (Põlva KHK direktor) ja Leena Kreitner (Põlva KHK turundusjuht).
Ettevalmistusperioodi jooksul on neidudel võimalik osaleda erinevatel koolitustel ja omandada uusi oskusi. Laval viibimise ja suulise eneseväljenduse koolitust viib läbi lavastaja ja näitleja Mart Usin, fotoposeerimist ja graatsilist kõndi õpetab meie kooli abiturient Birgit Jõgeva, kes on varasemalt korraldanud moekonkursse ning koolitanud minimannekeene. Missikandidaatidele korraldatakse ilupäev, kus ilusalongid jagavad nõuandeid küüne- ja juuksehoolduseks ning päevase ja õhtuse jumestuse tegemiseks. Läbitakse ka lilleseade- ja lillede kinkimiskoolitus Juba on tüdrukutele toimunud video- ja suhtlemiskoolitus, kus neiud kogesid kaamera pidevast jälgimisest tingitud pingesoleku mõjusid. Fotosessiooni käigus õppisid tüdrukud poseerimist ja tutvusid lähemalt konkurentidega. Edaspidi saab kandidaatide tegemistest hea ülevaate kodulehelt
www.koolimiss.pri.ee. Internetihääletuse põhjal selgub kodulehekülastajate lemmik – Miss Internet.


Kadri Pelisaar 12a
Õpilasesinduse President

Kommentaare ei ole: