esmaspäev, 9. aprill 2007

Noorteaasta lõpetamine (KaSa...?, nr9, märts 2007, lk3)


9. veebruari õhtul leidis Põlva Kultuurikeskuse kontsertsaalis aset noorteaasta lõpetamine, mille eesmärgiks oli tunnustada möödunud aasta tegusaid noori.
Esialgsete plaanide kohaselt pidi üritus tulema suurejooneline, mida ta korralduse poolelt oligi, kuid rahva huvi asja vastu oli kahjuks äärmiselt leige. Ilmselt mängis siin kohal rolli väga külm ilm, et isegi nominendid tulemata jätsid.
Minu jaoks algas üritus lavatagusel, kus õhtujuhtidele, kelleks olid “KaSa...?” peatoimetaja Kristina Pentsa, toimetaja Taavi Mölder ning meie ühine pehme sõber Vändu, edu soovisin.
Alustuseks tervitaski vähest publikut igavesti muhe trio ning juhatas sisse järgneva esineja. Laval võis näha nii Põlva Ühisgümnaasiumi, Põlva Keskkooli kui ka Parksepa Keskkooli andekaid noori tantsimas, laulmas, etlemas.
Sõna jagus linnapeale, härra Tarmo Tammele, kes leidis, et Põlva linn igati noortesõbralik on ning tunnistas nominendid vägagi tublideks. Lisaks avalikule tunnustusele, kuulus laureaatidele väike rahaline preemia.
Kõige enam auhinna väärilisteks peeti meie koolist järgnevaid õpilasi:

  • AKTIIVSE NOORE tiitli pälvis Birgit Jõgeva
  • TULEVIKULOOTUS on Riivo Jõgi
  • SILMAPAISTEV NOOR on Triinu Arund
  • TULEVANE OLÜMPIAVÕITJA on Mait Patrail
  • TÕUSEV TÄHT on Mari-Liis Urb.

Kokkuvõttes võib üritusega rahule jääda, hoolimata publiku vähesusest. Miski ei innusta noori paremini, kui avalik tunnustus. Seetõttu võiks järgminegi aasta taolise ürituse korraldada, hoolimata äsja alanud lilleaastast.

Eleri Lõhmus 11b

Kommentaare ei ole: