esmaspäev, 9. aprill 2007

ELS Põlvamaa osakond (KaSa...?, nr9, märts 2007, lk6)

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) on loomasõpru ühtekoondav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise ja inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.
ELS Põlvamaa osakond loodi möödunud aasta sügisel ning on vaatamata oma lühikesele tegevusajale, saavutanud nii mõndagi. Meie eesmärgiks Põlvamaal on hulkuvate loomade olukorra parandamine ning inimeste teavitamine loomade pidamisega kaasnevatest kohustustest. Osakond tegeleb loomade väärkohtlemise ennetamise ja lahendamisega, hulkuvatele loomadele veterinaarabi kindlustamisega ning uute ja asenduskodude otsimisega.
Seni oleme osa võtnud heategevusmüügiga kultuurikeskuses toimunud jõululaadast ning noortekeskuse Lemmiklooma päevast. Tulevikus plaanime korraldada koolis loodusnädala raames loomakaitse päev, osaleda noortemessil ISE 2007 ning korraldada toetuskampaania Võru varjupaiga heaks.
Meie osakonna töö toetub eelkõige vabatahtlike tööle ning uued liikmed on alati oodatud. Kui tunned, et tahad omast vabast ajast hulkuvaid loomi aidata, siis võta kindlasti ühendust!
Kuna ilmad on praegu väga külmad, vajavad loomad hädasti endale uut kodu või asenduskodu, mis tähendab, et loom paigutatakse asenduskodusse nii kauaks, kuni talle leitakse uus kodu. Loomale ajutise kodu pakkuja hoolitseb looma eest, toidab ja joodab teda, tegeleb loomaga, kokkuvõtlikult tagab looma heaoluks vajalikud tingimused. Taolist sotsialiseerimist on eriti tarvis looma jaoks, kellel ei ole kas häid või üldse kogemusi inimestega suhtlemisel. Asenduskodude projekt on hea võimalus neile, kes mingil põhjusel ei saa endale looma päriseks võtta, kuid saavad pakkuda teatud ajaks sooja ja hoolitsevat kodu. Rohkema info saamiseks külasta ka meie kodulehte
www.loomakaitse.ee/polvamaa.
Külma käes lõdisev kassipoeg või kurvalt niutsuv koer teeb meie kõigi südame härdaks ja paneb soovima, et vaesel loomakesel oleks koht, kuhu minna. Seepärast ei tohiks abivajajatest kinnisilmi mööda kõndida, vaid julgelt sekkuda, et midagi siin maailmas paremaks muuta. Aitame koos neid, kes enda eest ise seista ei saa!

Anni Nool 11c
ELS Põlvamaa osakonna juhataja


Kommentaare ei ole: